ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΑΙΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Πέτρος Γαϊτάνος θα δώσει μία μοναδική εκδήλωση την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 8,30 μμ στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, επ’ ευκαιρία του φετινού εορτασμού, της ομώνυμης Αγίας.

Ο καταξιωμένος  Έλληνας καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μία εφ όλης της ύλης μουσική εκδήλωση με υλικό από όλη τη γκάμα του ρεπερτορίου του που περικλείει τα τρία βασικά είδη της Ελληνικής μουσικής.

Η εκδήλωση θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος  με τη συμμετοχή βυζαντινής χορωδίας θα ερμηνεύσει μοναδικά ύμνους από την ευρύτερη υμνολογία της εκκλησίας μας.

Στο δεύτερο μέρος  σε μορφή ρεσιτάλ, παρέα με έναν πιανίστα  θα ερμηνεύσει σπουδαία τραγούδια από τους μεγάλους  Έλληνες  συνθέτες. 

Θα ακουστούν τραγούδια των : Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου ,Σταμάτη Σπανουδάκη,  Μάνου Χατζιδάκη, Μάνου Λοϊζου, Διονύση Σαββόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη κ, α.

Ενώ η τρίτη ενότητα,  που θα είναι και η μεγαλύτερη, θα αποτελείται από μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά  Ελληνικά  τραγούδια.

Παρέα με μεγάλη παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από σπουδαίους Έλληνες σολίστες θα ακουστούν τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με το υπέροχο ποντιακό τραγούδι της μάνας ΄΄ Η μάνα εν κρύον νερόν ΄΄ και  το μήνυμα της αγάπης μέσα από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου τον ΄΄ Ύμνο της Αγάπης ΄΄.

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ο Πέτρος Γαϊτάνος στις εμφανίσεις του δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα αμεσότητας που εκτοξεύει τις βραδιές σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ κάθε χρόνος που περνά τον βρίσκει ωριμότερο και πιο προσεγμένο.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις συναυλίες του σε μορφή παράστασης, ενώ σύντομα κατεβαίνει από τη σκηνή και γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγαπάει σταθερά, δυνατά και διαχρονικά.

Είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αλλάξει με τις εμφανίσεις του την έννοια και τη λειτουργία των συναυλιών.

Ξεδιπλώνει με άνεση το ευρύ ρεπερτόριό του, από τους Έλληνες συνθέτες, την παραδοσιακή μουσική και το βυζαντινό μέλος,  ενώ επιμελείται το μουσικό και τεχνικό χαρακτήρα της κάθε συναυλίας.

Καταθέτοντας πολλά από τα ταλέντα του δημιουργεί και προκαλεί τον ενθουσιασμό των ακροατών του, κερδίζοντας πάντα το στοίχημα σε ο, τι κι αν κάνει.

Συμμετέχουν :

Μεγάλη παραδοσιακή ορχήστρα & Βυζαντινή χορωδία τις οποίες διευθύνουν οι κ.κ. Κασούρας Βασίλης και Χρήστος Μπαρτζόπουλος αντίστοιχα.

Ειδική καλεσμένη  η Κάτια Δανδουλάκη.

Ο Στόχος της Εκδήλωσης

Για πρώτη φορά διοργανώνεται μία εκδήλωση μουσικού περιεχομένου σε χώρο Ιεράς Μονής, και τούτο έχει σκοπό τη διάδοση των φιλανθρωπικών και άλλων δράσεων της Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης στην Ξάνθη, αλλά και την οικονομική ενίσχυση του Οικοτροφείου που λειτουργεί εδώ και περίπου 30 χρόνια στο χώρο της Μονής.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.